Zaawansowane Metody Spektroskopowe w Ocenie Składników Odżywczych Zaawansowane metody spektroskopowe, takie jak spektroskopia bliskiej podczerwieni…
Najczęstszą przyczyną zatruć bakteryjnych zarówno w Polsce jak i na całym świecie jest Salmonella. Wywołuje…
Żywność, zarówno ta przetworzona jak i w stanie surowym jest bardzo dobrym środowiskiem do rozwoju…
Bakterie w przemyśle spożywczym są prawdziwym zagrożeniem. Mogącym stanowić problem zarówno dla samego przedsiębiorcy jak…
Każdy produkt przeznaczony do spożycia przez ludzi, niezależnie od stopnia jego przetworzenia zawiera się w…
Badanie wyrobu gotowego to termin znany wszystkim restauratorom oraz placówkom oświatowym posiadającym swoją kuchnię. Pod…
Badanie żywności do Sanepidu to najczęstszy cel wykonywania analiz produktów spożywczych przez producentów żywności. Zgodnie z…
Badanie przechowalnicze żywności wykonuje się w celu wyznaczenia bądź potwierdzenia deklarowanego przez Producenta terminu ważnego…