Zaawansowane Metody Spektroskopowe w Ocenie Składników Odżywczych Zaawansowane metody spektroskopowe, takie jak spektroskopia bliskiej podczerwieni…
![Salmonella w żywności](https://analizazywnosci.pl/wp-content/uploads/2021/04/Salmonella-520x426.jpg)
Najczęstszą przyczyną zatruć bakteryjnych zarówno w Polsce jak i na całym świecie jest Salmonella. Wywołuje…
![źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych żywności](https://analizazywnosci.pl/wp-content/uploads/2021/03/zakazenia-zywnosci-555x426.jpg)
Żywność, zarówno ta przetworzona jak i w stanie surowym jest bardzo dobrym środowiskiem do rozwoju…
![bakterie w przemyśle spożywczym](https://analizazywnosci.pl/wp-content/uploads/2021/03/bakterie-w-przemysle-spozywczym-1-555x426.jpg)
Bakterie w przemyśle spożywczym są prawdziwym zagrożeniem. Mogącym stanowić problem zarówno dla samego przedsiębiorcy jak…
![badania przechowalnicze żywności](https://analizazywnosci.pl/wp-content/uploads/2021/03/badania-przechowalnicze-zywnosci-555x426.png)
Każdy produkt przeznaczony do spożycia przez ludzi, niezależnie od stopnia jego przetworzenia zawiera się w…
![badanie wyrobu gotowego](https://analizazywnosci.pl/wp-content/uploads/2018/10/badania-żywności-555x426.jpg)
Badanie wyrobu gotowego to termin znany wszystkim restauratorom oraz placówkom oświatowym posiadającym swoją kuchnię. Pod…
![badania żywności](https://analizazywnosci.pl/wp-content/uploads/2018/10/bacillsu-cereus-mały-555x426.jpg)
Badanie żywności do Sanepidu to najczęstszy cel wykonywania analiz produktów spożywczych przez producentów żywności. Zgodnie z…
![badanie przechowalnicze żywności](https://analizazywnosci.pl/wp-content/uploads/2018/10/badanie-przechowalnicze.jpg)
Badanie przechowalnicze żywności wykonuje się w celu wyznaczenia bądź potwierdzenia deklarowanego przez Producenta terminu ważnego…