Zaawansowane Metody Spektroskopowe w Ocenie Składników Odżywczych Zaawansowane metody spektroskopowe, takie jak spektroskopia bliskiej podczerwieni…

Salmonella w żywności

Najczęstszą przyczyną zatruć bakteryjnych zarówno w Polsce jak i na całym świecie jest Salmonella. Wywołuje…

źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych żywności

Żywność, zarówno ta przetworzona jak i w stanie surowym jest bardzo dobrym środowiskiem do rozwoju…

bakterie w przemyśle spożywczym

Bakterie w przemyśle spożywczym są prawdziwym zagrożeniem. Mogącym stanowić problem  zarówno dla samego przedsiębiorcy jak…

badania przechowalnicze żywności

Każdy produkt przeznaczony do spożycia przez ludzi, niezależnie od stopnia jego przetworzenia zawiera się w…

badanie wyrobu gotowego

Badanie wyrobu gotowego to termin znany wszystkim restauratorom oraz placówkom oświatowym posiadającym swoją kuchnię. Pod…

badania żywności

Badanie żywności do Sanepidu to najczęstszy cel wykonywania analiz produktów spożywczych przez producentów żywności. Zgodnie z…

badanie przechowalnicze żywności

Badanie przechowalnicze żywności wykonuje się w celu wyznaczenia bądź potwierdzenia deklarowanego przez Producenta terminu ważnego…